Novi Sad
07.05.2013.
13:35 > 13:36
Poslednjih meseci Novi Sad potresla su ubistva dve mlade žene.
  • 10.05.2013 09:22
    @anonimus
    http://www.youtube.com/watch?v=CRCS6GGhIRc
    primer nejednakih reakcija na nasilje u javnosti
    Anonimus - @draga autorko, ne znam o cemu pricas,ako si bila zrtva nasilja,zao mi je zbog toga i tvoje reakcije su razumljive,ali ne i racionalne,ne postoji toboz nasilje,nego svaki vid nasilja se racuna (uvrede,omalovazavanje,pretnje,ucene,psovke, samaranje,cupanje za kosu,bacanje predmeta na osobu itd) uncas mi nije prijatelj, ja samo govorim da postoji i nasilje nad decom i muskarcima a da o tome niko ne govori i slazem se sa uncasom,SVAKO nasilje je za osudu...i zene i muskarci imaju isto pravo da se zastite od nasilja
  • Uncas

    08.05.2013 20:14
    svim polemicarima
    Slucaj koji sam ispricao je prica mog rodjenog brata.Nisam pristrasan,jer sa druge strane majka i prijatelji njegove zene i danas je vidjaju na mestima i u vreme koje nije primereno za majku dvoje male dece(naravno da ONA prica svima svoje price pa cak i da je njen muz upravo takav kakva je ona sama?!)...I naravno niko i nista joj ne moze objasniti da sve to nije u redu,Boze moj!Covek nije ovo nikom pricao jer ga je vec sramota sebe samog sto je uopste sebi dopustio ovako nesto(sam je odgovoran!)...Decu obozava,i ona njega,i svaka pomisao na to da ne bude pored njih ga ubija....
    I ne vidim kako je to nasilje jednog bahatog(kako god ga vi nazvali) muskarca kaznjivije i vece od nasilja iste takve zene(kako god je vi nazvali)??
    Zar mi nismo u 21 veku,u emancipovanom drustvu ,gde su prava polova izjednacena???Zar je slostavljanje zene tezi i kaznjiviji zlocin od zlostavljanja muskarca??Cesci jeste svakako,ali gospodo budimo razumni...SVAKO nasilje je za osudu ,a ne samo ako ga ima vise tu ,a ne tamo...
  • 08.05.2013 17:21
    @draga autorko ...@Uncas
    Da nemam iskustva sa porodičnim nasiljem ne bi mi palo na pamet da komentarišem. Pamet me dobro služi jer je ovo teren koji mi je jako dobro poznat (na moji žalost) i ne pada mi na pamet da biram rečnik kada je reč o muškarcima u kontekstu nasilnika. Evo ovako,zvanična statistika kaže da svaka treća žena trpi neki oblik nasilja, da u 95% slučajeva nasilnik je muškarac, fali samo podatak koliko muškaraca je ubijeno (tih o kojima pričate) zbog dugogodišnjeg zlostavljanja žene. Kao neko ko ga je dobrano iskusio dobro znam u kojim oblicima se javlja i kako da ga prepoznam. Jedan muškarac tobož žrtva verbalnog nasilja i četiri žene koje neko svakodnevno batina-stvarno imaš obraza da ovo porediš??? Još nešto, zašto veruješ tom tvom prijatelju? Pa onaj ko je meni jeo kosti godinama je upravo bio "žrtva", zato razmisli dobro koga braniš. Svako ko je upoznat sa nasiljem zna da najnasilniji muškarci upravo izigravaju žrtve zlih žena. Niste ovo znali? Naročito besposličari čijim ženama je dosadilo da ih izdržavaju. Je l' ti palo na pamet da se kocka? Iskreno, znam za jedan slučaj devojke koja je dosađivala svojim momcima, dok žena žrtava fizičkog nasilja znam bezbroj.
  • Mirko i Slavko

    08.05.2013 06:05
    nepoznavanje i necinjenje drzave
    "..počinilac nasilja zadrži do 48 sati u pritvoru, za koje vreme tužilac pokreće krivičnu prijavu protiv počinioca."
    "Tada žena ima mogućnost da pokrene mere zaštite od nasilja u porodici u okviru čega spadaju izricanje mere zabrane prilaska počiniocu nasilja, mera iseljenja počinioca bez obzira na vlasnički status i drugo"

    Molicu lepo, mogli biste jos po srednjim skolama krenuti s obukama tog tipa, kome i na koji nacin se obratiti za pomoc..Ne znam koji to tuzilac u roku od 48 sati podize optuznicu..Gde naci tog tuzioca..
    Pa ljudi, kad pozovete policiju oni manje vise pokusaju samo smiriti strane u svadji, malo zaglade, i preporuce da se ne dize optuznica..
    Gde da jedna uplakana zena, u modricama, u soku, nadje tuzioca koji ce odmah izreci mere zabrane prilaska!?
    Drzava je u velikoj meri zakazala u tom sprovodjenju..Bas me zanima koliko je muskaraca ovom metodom iseljeno bez obzira na vlasnicki status..ima li neka statisktika sudska?
  • draga autorko

    07.05.2013 22:50
    @Anonimus - @GocaNS - Istine radi, Anonimus - Unc
    Obratite pažnju na vaše reči-"Čega su oni žrtve? Ako pristaju na bilo kakav oblik nasilja to je zato što stvarno tako žele, jer oni imaju podršku društva da napuste ženu"--totalan apsurd, da li to znači da oni uživaju da budu zlostavljani? da li to znači da žene nemaju podršku društva da napuste nasilnika? -kažete zvocanje-nije nasilje,slažem se...ali zavisi šta tačno smatrate pod time,jer nasilje nije uvek fizičke prirode
    http://www.mensadviceline.org.uk/data/files/Men%27s%20Advice%20Line%20booklet%20for%20male%20victims.pdf...ko zna engleski,nek čita.
    Kad budete pisali sledeći komentar,izbrojte do 10, pošto vam je rečnik koji koristite malo neprimeren.Inače,ja nisam nasilan,ne smatram žene ličnim smećem i ne mislim da zbog polnog organa imam pravo da radim šta mi se prohte a bio sam i žrtva partnerskog nasilja i šta ćemo sad?
    A što se tiče darijana,želim mu 40 godina robije i ni dana manje.
  • Uncas

    07.05.2013 20:53
    @istine radi...
    Primer tebi kojoj je prst brzi od sive mase u glavi...
    Zena ima svoj stan,udala se za coveka koga je lagala,slagala i laze i danas,dvoje dece(jedno sa problemom-potrebne terapije),muz nije ni u jednoj tvojoj navedenoj kategoriji(osim sto je finansijer porodice i otac),a od pre par meseci(godina?)zena je svoja primanja(od drzave,iako ne radi zbog stanja deteta) zadrzala samo za sebe,garderoba,sminka,izlasci...),cak i novac od socijalnog za dete je njen!?I niko joj to ne moze zabraniti,naopako!
    Muz jednostavno vise ne moze ni finansijski ,ni moralno da podnese zapostavljanje dece,izlaske,lazi,izbacivanje iz stana,pretnje da nece videti decu...Najlakse se pokupiti i otici,jeli?Ili mozda sta?Da kad ga udari da ne uzvrati?Ili kad je uhvati u lazi da ne reaguje?
    Sta,O Presvetla i prepametna?
    A deca najvise stradaju,a neko toga nije svestan!
    Tako da bolje je da cutis ,ne koristis velika slova u obracanju i koristis svoje reci posle saznanja,a ne pausalno....Inace se svrstavas samo u stereotipe,likove sa predrasudom ...i nista vise...
  • 07.05.2013 19:27
    @GocaNS - Istine radi, Anonimus - Uncas
    SRAM VAS BILO. Zar ne može ni jedan jedini tekst o nasilju nad ženama (po statistici svaka TREĆA trpi neki oblik nasilja)da prođe bez priče o sirotim žrtvama muškog roda??? Čega su oni žrtve? Ako pristaju na bilo kakav oblik nasilja to je zato što stvarno tako žele, jer oni imaju podršku društva da napuste ženu koja im se ne sviđa dok žene moraju da dokazuju i prelome zadobijene u batinanjima od strane "žrtava". Još se nađu skotovi da analiziraju je li to zaslužila. Iskreno ne verujem da ijedan muškarac trpi nasilje, pa još mimo svoje volje. To što oni smatraju nasiljem-zvocanje zbog visokih troškova, odlazaka u kladionice, opijanja,pretnje da će biti ostavljeni zbog neodgovornog ponašanja, ku*vanja i sličnog tome-NIJE NASILJE. Muškarci su jednostavno bezobrazni i misle da zbog polnog organa imaju pravo da rade šta im se prohte i da nikome ne polažu račune pogotovo ne ženama koje smatraju ličnim smećem. Pozdrav za autorku teksta.
  • 07.05.2013 15:14
    Uncas
    Sterotipi i vec vidjeno....Ipak za svaku osudu,ali podignite malo ispod tepiha da vidimo(cujemo) drugu stranu medalje...
    Nalazimo se u takvom dustvu gde ni muskarci nisu takvi da pricaju o psihickom,pa cesto i fizickom nasilju,ucenama sa decom,izbacivanjem i stana itd...Ajde bar jednom da vidimo i takve forume,tribine i naslove,pa da se i tu izjednace uloge( ahoce vrlo lako!)...
  • GocaNS

    07.05.2013 14:01
    Istine radi
    Nasilje nad muškarcima je još češće, pa i ubistva istih!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna